Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Здравје

Шокантна последица од генетска мутација?

Последниве денови низ интернет кружат фотографии и видео материјал за една необична врста добиток, наречен Белгиско сино.

Овие животни изгледаат необично, дури и фрапантно – тие имаат 2-3 пати повеќе мускулна маса од обичната крава и дефинитивно го привлекуваат вниманието на науката со своите карактеристики.

Во многу извори се вели дека конкретната раса е добиена како последица од генетско мутирање – манипулации кои овозможиле да се создаде една ваква фрапантна мутација. Уште се вели дека месото од Белгиското сино говедо се користи за производство на разни месни продукти, што би можело да доведе до доста непријатни последици за луѓето.

1092172

1092173

httpv://www.youtube.com/watch?v=Nmkj5gq1cQU

950177

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Advertisement