• Сподели на:

Семките од кајсија ги убиваат клетките на ракот!

___

Дали се семките од кајсија природен извор на супстанцијата која ги убива клетките на ракот без уништување на здравјето? Во литературата е наречена суштинска состојка, или витамин Б17. Ако ове е вистина, зошто за оваа информација не се знае?

Семките од зрели кајсии или праски сушете ги 2-3 дена на сонце, а потоа ги толчите исто како и бадемите. Во средината на семките од кајсија се наоѓаат вкусни меснати јатки кои личат на вистински бадеми. Можете да ги јадете колку што сакате, вкусни се, здрави и можете да ги чувате цела година како и бадемите.


Оставете коментар

___