Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Здравје

Осаменоста влијае лошо врз здравјето!

Луѓето кои немаат пријатели се прилично незадоволни од односите со брачниот партнер што резултира со пад на имунитетот и слабеење на општата состојба на организмот.

ријателите ни го продолжуваат животот, тврдат научниците, затоа што осамените мажи страдаат од симптом на акумулиран стрес како што се пречувствителност и зголемена нервоза, а освен тоа расте и крвниот притисок и нивото на шеќерот во крвта.

Осамените жени, од друга страна, почесто страдаат од срцеви болести и умираат порано од жените кои имаат пошироккруг на пријатели.

Покрај тоа, осамените луѓе без пријатели се прилично незадоволни од односите со брачниот партнер, што резултира со пад на имунитетот и слабеење на општата состојба на организмот, а жените почесто чувствуваат болки во градите и доживуваат срцев.

Со оглед на тоа што веќе од 25-тата година, секои десет години функциите на мозокот паѓаат за седум отсто, заради намалениот доток на крв и поврзаноста на невроните, важно е постојано да се учат нови работи затоа што со секое ново сознание се создаваат нови врски во мозокот.

Се на се, речиси се од погоре наведеното може да се спречи на многу едноставен начин – со редовно дружење со пријателите. Затоа, изгаснете го телевизорот и повикајте ги пријателите на партија карти или некоја друштвена игра и вашиот мозок и здравјето, ќе ви бидат благодарни.

 

Прочитај

Wall Street

Piaget Altiplano Ultimate го пронајде своето место меѓу светските рекорди, сместувакќи 167 поединечни делови во куќиште длабоко 2 mm без било каков компромис. И...

Fine Living

Во изминатите неколку недели, New York е на насловите во сите вести и весници како град кој е најсилно погоден од корона вирусот… Ситуацијата...

Cotton Club

Долгогодишното лице на брендот Prada, моделот Freja Beha Erichsen, го освои водечкото место во својата нова кампања пред есен 2020…. Фотографирала David Sims, се...

Green Tea

Иноваторите од компанијата Matrix Industries ги слушнаа нашите поплаки и го креираа Juno – уред кој може инстант да ги разлади вашите омилени пијалоци....