• Сподели на:

Моќна билка со чија помош веднаш ќе го запрете крварењето

___

Си го засековте прстот? Постои едно решение кое ќе го запре крварењето најбрзо и наједноставно.

Станува збор за трик кој го користеле старите индијански племиња. Овие народи ја ставале сушената пиперка на свежите надворешни рани.

Како резултат на оваа стара традиција и досегашните истражувања, советот кој го дава докторот Ричард Шулцеј е да ја користите токму оваа билка на отворените рани доколку сакате бргу да го сопрете крварењето.

Токму црвениот пипер е најмоќното превентивно средство против крварење.

 


Оставете коментар

___