Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Здравје

Лекувајте се со вода!

Традиционална јапонската медицина уште одамна го препорачува лечењето со вода.

Овој едноставен, а толку корисен метод е вистински извор на здравје, а многумина нашле спас од најтешките болести благодарение токму на лечењето со вода.

Според она што го тврдат луѓето кои го применувале, а и според некои истражувања, лечењето со вода речиси 100 % влијае на следните болести:

  • Болести на бубрезите и органите за излачување; eпилепсија; хемороиди;
  • Менструални пореметувања; гарстритис; бронхитис; асма;
  • Артритис; проблеми со срцето; болести на очите; главоболки.

Метод на лечење со porn hub mobile вода

Секое утро, пред да се измиете, потребно е да испиете 640 мл. вода.
Во почетокот ќе чувствувате одбивност и гадење, но бидете упорни, пијте голтка по голтка, ако е потребно правете кратки паузи. Најдобро е до креветот да си оставате шише со оваа количина на вода, па наутро само да посегнете по него и да го започнете лечењето. Оние кои не можат да ја испијат оваа количина, нека започнат со една чаша вода, потоа две, и постепено ќе стигнат до 4 чаши или 640 мл.

На што треба да внимавате

Важно е да се испијат овие 640 мл. без претходно да ги измиете забите. Јапонската медицина ја поврзува лековитоста на водата со плунката, па затоа е важно водата да се пие на ваков начин.

Откако ќе ги испиете тие 640 мл. вода, 45 минути не треба да јадете ништо. Потоа јадете нормално, а по појадокот не внесувајте храна наредните 2 часа.

Број на третмани за одделни болести

Рак = 180 дена
Туберколоза = 90 дена
Дијабетес = 30 дена
Гастритис = 10 дена
Зголемен крвен притисок = 30 дена
Артритис = 3 дена во првата недела, потоа секој ден извесен период.

Прочитај

Four Seasons

Јахтата Futura има хибридни мотори, надворешно стакло и форма на риба, заедно со многу други технологии кои ја хранат неговата одржливост… Најновиот концепт на...

Green Tea

Michael Korsго претставува најновиот машки мирис во својата колекција Extreme… Оваа линија веќе има Extreme Blue, Extreme Night, Extreme Rush, Extreme Speed, додека најновата...

Cotton Club

Со доаѓањето на Дејвид Церато во компанијата пред пет години, марката Montblanc за многу кратко време ја смени својата поделба за часовници… Префрлувајќи го...

Wall Street

Станува збор за Hanoi Golden Lake Нotel, кој е наречен така единствено заради навистина специфична причина. Според наводите, оваа 25-катна зграда е покриена со...