Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Здравје

Габа која ги убива вирусите и го забавува растот на туморот

Секој знае дека габите се хранливи и се ниско-калоричен додаток на оброкот, но новите истражувања покажуваат дека тие би можеле да бидат корисно оружје во борбата против ракот.

Екстрактот од Јапонските печурки го убива сексуално преносливиот вирус ХПВ кој предизвикува рак на грлото на матката.

Хуман папилома вирусот (ХПВ ) е вообичаена и многу заразна инфекција која влијае на кожата и повеќето од влажните мембрани во телото, вклучувајќи го и грлото на матката, устата и грлото.

Повеќе од две третини од жените се инфицирани од вирусот во текот на животот, а некои видови можат да предизвикаат рак на матката.

Американската студија открива дека активниот екстракт-Хексозното соединение ( AHCC )- кое се наоѓа во шитаки печурките (јапонските печурки ) – може да има значајна улога во превенцијата од рак, предизвикани од ХПВ .

Во една студија на глувци, AHCC доведува до искоренување на ХПВ во рок од 90 дена. Таа, исто така го намали и растот на туморот на грлото на матката .

“Резултатите се многу охрабрувачки. Студијата , која започна 2008, покажува дека AHCC во себе има потенцијал за лекување од ХПВ “, вели професорот д-р Џудит Смит, од Универзитетот во Тексас.

AHCC делува како имунотерапија, што значи дека го користи имунолошкиот систем на телото во  борбата против болеста.

Човечките и лабораториски студии покажаа дека AHCC го зголемува бројот и активноста на природните клетки убијци, дендритичните клетки и цитокини, која му овозможува на телото да одговори ефикасно и да ја блокира инфекцијата и ширењето на туморот.

ХПВ ДНК се пронајдени во 99,7 отсто од биопсиите на ракот на матката, што е најголема причинска врска за било рак. Неколку други видови на рак се исто така поврзани со ХПВ , вклучувајќи ги аналниот 95%, 60% на грлото, 65% на вагината, 50% на вулвата и 35% на пенисот.

Екстрактот, исто така, го успорува развојот на рак на грлото на матката.

Д-р Смит изјавува: “И претходно сме развивале антивирусни режими, за успешно искоренување на инфекцијата, сакавме да се развие бениген протокол, бидејќи лековите имаат многу несакани нус ефекти”.

 

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...