Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Здравје

3 проблеми со менсутрацијата кои никако не смеете да му ги премолчите на гинекологот

Многу жени поради незнаење или срам ги сокриваат проблемите од својот гинеколог.

3-problemi-so-menstruacijata-koi-nikako-ne-smeete-da-mu-gi-premolcite-na-ginekologot-01

Но, овие 3 проблеми никако не смеат да бидат сокриени:

1. Обилна менструација

Секој организам е различен – па така и менструацијата е различна. Најмногу треба да обратите внимание на јачината на крварењето.

Ако во текот на крварењето морате да ја промените хигиенската влошка на 1 час или помалку, или пак трошите најмалку 10 тампони дневно, тогаш имате обилни крварења чија причина треба да биде откриена.


2. Долготрајна или прекратка менструација

Траењето на менструалниот циклус варира кај секоја жена. Гинеколозите советуваат да им се обратите ако имате менструација повеќе од 7 дена или пократко од 2 дена. Во тој случај имате необично долга или необична кратка менструација и потребно е да се открие зошто е тоа така.


3. Грутки

Во текот на менструацијата доаѓа до луштење на слузницата од матката и поради тоа може да забележите мали грутки – особено во периодот кога најмногу крварите. Меѓутоа, ако грутките се големи и ако се појавуваат секој ден од менструацијата, тогаш задолжително посетете го гинекологот.

Прочитај

Uncategorized

2 октомври е најголемиот државен празник на Република Гвинеја. На овој ден, Гвинеја ја прославува независноста од Франција. 2018 е важна година, бидејќи токму...

Совети за Секс и Врска

Ја љубам мојата сопруга и не се срамам да го покажам тоа. Ја сакам наутро, кога е без грам шминка, сонлива и со коса која...

Лице

Сите знаеме дека маскарата не би требало да ја користиме подолго од 6 месеци, колку и да е во добра состојба, а пудрата не...

Совети за Фитнес

Младата студентка Алис Лајвинг пред само година дена се одлучила да живее здраво и со таа одлука се трансформирала во фитнес кралица. Алис имала...