Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Фитнес

Вежбање од 8 минути (Видео)

Едноставно и ефикасно кардио вежбање кое ќе ви одземе само осум минути. Почнете со марширање во место, со цел полека да ја забрзате работата на срцето.

Потоа скокнете наназад. Забрзајте го интензитетот така што често ќе додавате мал притисок кога ќе отскокнувате наназад.

Подигнете го коленото на секој втор чекор, и заменете го потскокнувањето со трчање.

Следната вежба  е чекор наназад, па шут напред.

Малку марширајте, па трчајте во место.Колку повеќе можете да ги подигнете колената, толку подобро.

Трчајте напред-назад, па лево десно со подигање на колената.

Марширајте, па поминете на следната вежба: два чекороа на страна, па спуштете ја раката на подот.

Марширајте па продолжете со вежбите со појак интензитет.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Green Tea

Антуриумот е познат и како цвет фламинго затоа што неговиот изглед наликува на оваа птица, а се нарекува и пламенче поради честата огнена боја...

Cotton Club

Приказна што ќе ве натера да се тресете, а во исто време да покажете колку можеме да сакаме некого – и кога е тоа...

Cotton Club

Причината за тоа не е само тоа што таа е кралица која лесно се препознава на границата, ако не поради свитата што ја придружува,...

Fool Moon

Нова студија за можностите за наоѓање вонземски живот проценува дека би можеле да споделиме галаксија со повеќе од 30 интелигентни вонземски цивилизации! Едно од...