• Сподели на:

Како да правите стомачни додека стоите? (видео)

___

Рамниот и затегнат стомак е украс на секое фит тело. Но, за да го достигнеме, неопходно е да ја откриеме исхраната која нема да го надуе и вежбите кои ќе ги создадат фамозните плочки.

kako-da-pravite-stomacni-dodeka-stoite-1.jpg

Стомачните вежби се препорачуваат на сите, независно од возраста или кондицијата.

Но, сигурно не сте знаеле дека можете да ги правите и додека стоите.

Затегнувањето на стомачните не подразбира само лежење на под, како што досега сте навикнати.

Постои и многу позабавен начин кој ќе ви биде од огромна корист летово:

Важно: за време на изведувањето на вежбите, рамениците треба да бидат исправени. Треба правилно да дишите, односно на издишувањето да правите напор, а на вдишувањето да се опуштите.

Секоја вежба правете ја 45 секунди.


Оставете коментар

___