Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Фитнес

15-минутен домашен тренинг за зацврстување на целото тело

Замислете си ваква ситуација – времето кое ви е потребно да стигнете до теретана, вие веќе сте го искористиле за да направите максимално ефективен тренинг.

15-minuten-domasen-trening-za-zacvrstuvanje-na-celoto-telo-1.jpg

Благодарение на овој 15-минутен тренинг кој може да го правите дома, без никакви помагала или посебна спортска опрема, ќе сфатите дека секој ден имате време за вежбање.

Важни правила пред да почнете:

1. Загрејте го телото. Направете неколку чучнувања, кружете со рамениците, размрдајте ја главата, колковите, растресете ги нозете…

2. Поставете аларм на 15 минути. Правете ги вежбите една по друга, а одморете само кога ќе почувствувате потреба. Повторете толку пати колку што можете во 15 минути.

3. Вежбајте 3 пати неделно или секој втор ден.

4. По 3 недели, продолжете го времетраењето на 20 минути.

Прва вежба – експлозивно сумо чучнување

Повторете 12 пати.

15-minuten-domasen-trening-za-zacvrstuvanje-na-celoto-telo-2.gif

Втора вежба – тапкање

Повторете 12 пати.

15-minuten-domasen-trening-za-zacvrstuvanje-na-celoto-telo-3.gif

Трета вежба – силата на телото

Повторете 12 пати.

15-minuten-domasen-trening-za-zacvrstuvanje-na-celoto-telo-4.gif

Четврта вежба – склек со виткање

Повторете 12 пати

15-minuten-domasen-trening-za-zacvrstuvanje-na-celoto-telo-5.gif

Петта вежба – само скок во вис

Повторете 12 пати.

15-minuten-domasen-trening-za-zacvrstuvanje-na-celoto-telo-6.gif

Шеста вежба – издржување на една рака

Повторете 3 пати со секоја страна.

15-minuten-domasen-trening-za-zacvrstuvanje-na-celoto-telo-7.gif

Седма вежба – скок со повлекување на колениците

Повторете 12 пати.

15-minuten-domasen-trening-za-zacvrstuvanje-na-celoto-telo-8.gif

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Uncategorized

2 октомври е најголемиот државен празник на Република Гвинеја. На овој ден, Гвинеја ја прославува независноста од Франција. 2018 е важна година, бидејќи токму...

Совети за Секс и Врска

Ја љубам мојата сопруга и не се срамам да го покажам тоа. Ја сакам наутро, кога е без грам шминка, сонлива и со коса која...

Лице

Сите знаеме дека маскарата не би требало да ја користиме подолго од 6 месеци, колку и да е во добра состојба, а пудрата не...

Совети за Фитнес

Младата студентка Алис Лајвинг пред само година дена се одлучила да живее здраво и со таа одлука се трансформирала во фитнес кралица. Алис имала...