Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Рижото со јајца

Припрема:

1. Згответе ориз, а во друг сад обарете грашак со масло и сол. Исцедете ги и оставете ти на страна.

2. Испржете ги јајцата со малку масло. Непрекинато мешајте за да се добие добро печена кајгана.

3. Во тавата со јајцата додадете го грашакот и оризот и сецкана салама.

4. Сето тоа добро измешајте го и додадете сол, бибер, оригано и рузмарин по вкус. Измешајте добро уште еднаш. Тргнете го од огинот и можете да го послужите.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

Green Tea

Овој моќен зелен, лиснат зеленчук е полн со витамини и минерали, а е најпознат по високите нивоа на железо, што се неопходни за целиот...

Fine Living

90-тите се вратија во декорот на домот, но сега во помодерна, елегантна верзија. Минимализмот, некогаш ладен и стерилен, сега доаѓа со природни тонови и...

Cotton Club

Во ноќ на голема напнатост на модната писта на „Victoria’s Secret“, Бела Хадид привлече внимание со својот жежок и никогаш подобар изглед. Кога се...

Green Tea

Витаминот Ц е еден од најважните хранливи материи, кој во нашето тело игра клучна улога во одржувањето на доброто здравје. Иако често се препорачува...

Advertisement