Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Лице

Шминкање за почетници: Која боја на сенка одговара со бојата на вашите очи?

Целта на шминката е да ве направи совршени за важните прослави и настани. Но, тоа е невозможно доколку не ги знаете правилата на врвните шминкери.

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-01.jpg

Едно од најважните правила при шминкањето на очите е бојата на сенка која ќе ја одберете.

Зависно од тоа дали имате сини, зелени или кафеави очи, ви одговараат одредени бои, додека други може да направат очите да ви изгледаат тажно и мрачно.

За да не ја направите оваа грешка, следете ги овие комбинации:

За сиво-сини очи

1. Темно розова сенка

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-02.jpg

2. Зелена сенка

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-03.jpg

3. Сенка во боја на кожа во комбинација со сива сенка

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-04.jpg

4. Светло розова сенка

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-05.jpg

5. Сребрена сенка

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-06.jpg

За зелени очи

1. Тропски бои на сенка

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-07.jpg

2. Светло сина во комбинација со виолетова сенка

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-08.jpg

3. Сенка во боја на праска

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-09.jpg

4. Корално сина сенка

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-10.jpg

За кафеави очи

1. Тиркизна и розова сенка

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-11_copy.jpg

2. Виножито

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-12.jpg

 

3. Комбинација од златна и пурпурна сенка

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-13.jpg

4. Светло кафеава сенка

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-14.jpg

5. Розова сенка

 

sminkanje-za-pocetnici-koja-boja-na-senka-odgovara-so-bojata-na-vasite-oci-15.jpg

Прочитај

Uncategorized

2 октомври е најголемиот државен празник на Република Гвинеја. На овој ден, Гвинеја ја прославува независноста од Франција. 2018 е важна година, бидејќи токму...

Совети за Секс и Врска

Ја љубам мојата сопруга и не се срамам да го покажам тоа. Ја сакам наутро, кога е без грам шминка, сонлива и со коса која...

Лице

Сите знаеме дека маскарата не би требало да ја користиме подолго од 6 месеци, колку и да е во добра состојба, а пудрата не...

Совети за Фитнес

Младата студентка Алис Лајвинг пред само година дена се одлучила да живее здраво и со таа одлука се трансформирала во фитнес кралица. Алис имала...