• Сподели на:

Најдобри марамчиња за осетлива кожа

___

Отстранување на шминката  без сушење на кожата …

Марамчињата за отстранување на шминка и чистењето на лицето станаа задолжителен дел од секојдневната рутина, бидејќи за кратко време кожата станува чиста и нежна. Доколку имате сува кожа тие може да предизвикаат црвенило како  и можат да ја дехидрираат кожата.

 

Но тоа не е единствениот проблем. Алкохолот е оној кој ја суши кожата и триењето ја  поттикнува појавата и развојот на брчките. Се разбира, после користењето на влажните марамчиња задолжително треба да го измиете лицето, но многу жени бидејќи се уморни или сметаат дека нивната кожа веќе е исчистена , не го прават тоа. Исто така, марамчињата не се замена за миење на раце, тие само го олеснуваат чистењето на кожата. Користете ги влажните марамчиња само кога  е тоа неопходно.

 


Оставете коментар

___