• Сподели на:

8 навики за кои кожата ќе ви биде благодарна

___

Убавата и здрава кожа се работа по која сите копнееме, а за да дојдеме до неа, потребно е максимално да се посветиме на грижата за нашата кожа.

8-naviki-za-koi-kozata-kje-vi-bide-blagodarna-01.jpg

За совршена кожа:

1. Почесто бришете го мобилниот телефон со влажни марамчиња

Бактериите кои се собираат на мобилниот телефон предизвикуваат инфекции на кожата.

8-naviki-za-koi-kozata-kje-vi-bide-blagodarna-1.jpg

2. Постојано и темелно чистете ги четките за шминкање

8-naviki-za-koi-kozata-kje-vi-bide-blagodarna2.jpg

3. Внимавајте на исхраната

Благото и маснотиите се непријатели број еден на вашата кожа.

8-naviki-za-koi-kozata-kje-vi-bide-blagodarna-3.jpg

4. Не употребувајте премногу маски за нега

Хемикалиите, ако се во големи количини, повеќе ѝ штетат на вашата кожа отколку што ѝ помагаат.

8-naviki-za-koi-kozata-kje-vi-bide-blagodarna4.jpg

5. Нанесувајте крема пред и по влегувањето во базен

Хлорираната вода ја суши кожата.

8-naviki-za-koi-kozata-kje-vi-bide-blagodarna-5.jpg

6. Туширајте се веднаш по вежбањето

8-naviki-za-koi-kozata-kje-vi-bide-blagodarna-6.jpg

7. Внимавајте на знаците кои ви ги испраќа кожата

Иритацијата, инфекциите, акните и сите останати нарушувања на кожата се знак дека треба повеќе да се грижите за неа

8-naviki-za-koi-kozata-kje-vi-bide-blagodarna7.jpg

8. Избегнувајте жешка вода

8-naviki-za-koi-kozata-kje-vi-bide-blagodarna-8.jpg


Оставете коментар

___