Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____совети за врска

Срцето и интуицијата најдобро знаат што ни треба

Времето  ви е ограничено, затоа не го трошете живеејќи нечиј туѓ живот!

Не паѓајте во замката на догмата да живеете според мислењето и очекувањата на другите!

Не дозволувајте шумот од туѓите мисли  на луѓето околу вас, да го потиснат вашиот сопствен внатрешен глас. И најважното – имајте смелост да го следите срцето и интуицијата. Тие веќе знаат што треба. Се останато е второстепено!

Ослободи се од потребата да добивате потврда и одобрување од другите. Вие не зависите од ничие одобрување!

Ако мислиш „поразен сум“, ќе бидеш! Ако мислиш „не смеам“, нема да смееш!

Ако кажеш „би сакал“, но си мислиш „не можам“, едноставно нема како да успееш.

Ако мислиш дека губиш, „изгубен си“ – ќе ти каже светот.

Ако мислиш „назад сум“, назад си!

Кој мисли високо, не паѓа!

Едноставно треба да бидеш сосема уверен во себе, во она што си, во своите способности и својата оргиналност штом веќе си тргнал да бараш награда.

Не најсилниот, ни најбрзиот се тие што ја земаат наградата.  Човекот што ја добива битката е оној кој мисли „ЈАС МОЖАМ“. Срцето никогаш не се откажува, освен ако ти не му забраниш…Тоа секогаш го бара она што му треба и знае како да го најде, дозволи му!

Сакаме пари, нова работа, идеален партнер до себе…И сигурно го заслужуваме сето ова. Но некој, некаде таму, можеби се моли и верува посилно од тебе… и тој добива.

Што е важно што вчерашниот ден не бил таков, каков што си очекувал да биде? Тој е веќе минато и ти не можеш да направиш ништо повеќе…

Но денешниот ден е нешто сосема друго. Тој лежи сега пред тебе недопрен и чист и само од тебе зависи дали тој ќе биде најубавиот ден!

Прочитај

Four Seasons

Од Патагонија до Тасманија, овие дванаесет оддалечени одморалишта се дизајнирани да одржуваат далечина и да извлечат максимум од самотија и приватност… Долго пред зборовите...

Wall Street

Секој маж сака да мириса убаво, а секоја жена сака намирисан маж. Затоа е многу важно да изберете парфем што ќе ве направи среќни....

Fine Living

Можете ли да си го замислите животот, во кој излегувате во дворот пред вашата куќа и се качувате во вашата луксузна јахта, со која...

Fool Moon

Лего додаде уште една неверојатна серија на својата Technic линија – истата со помош на Bugatti Chiron претставена во 2018 година, на која постојано...