• Сподели на:

Каде згасна почетната страст во Вашата врска?

___

Порано само живеевте за ноќта кога со партнерот не ги штедевте времето и волјата за да уживате во страста. Во моментот кога останувавте сами како се друго на светот да запираше, само вашата ненаситност растеше.

Денес ни трага од почетната страс, ни глас од некогашните длабоки воздишки на задоволство.

Дали постои начин некако да ја подобрите ситуацијата во вашата врска?

Дајте си простор

Колку и да ви звучи неверојатно, но физичкото оддалечување со партнерот може да биде навистина продуктивно за вашата врска на која и се заканува монотоното отсуство на страст и возбуда.

Доколку се одлучите викендот да го поминете сами тоа не значи дека бегате од проблемите во врската или сакате да побарате утеха кај некој друг/а. Напротив, тоа би била идеална можност да си дозволите простор за освежување на чувствата.

Времето кое ќе го поминете одвоено ќе донесе нова искра во ноќта кога пак ќе се сретнете. Ќе имате нови искуства за прераскажувања и страст за поскоро да го надополните времето кое сте го пропуштиле.

Повторете ја почетната игра

Најдобар начин да ги откриете неговите поинакви особини, желби и навики, е да ја почнете играта на запознавање од почеток. Отидете на ручек во кинески ресторан, посете некое планинско место каде ќе скијате, заедно отидете на масажа…Почнете да се однесувате како да сте на почетокот на врската.

Како некогаш бидете наивно срамежлива девојка и почнете да ги истражувате неговите ерогени зони за да, до крајот на ноќта, се претворите во страсна лавица која не го пушта лесно својот плен.

Само ваша љубовна навика

Пред да преминете на акцијата во вашата спална соба, предложете му на партнерот да се напиете топол напиток во дневната и да ги споделите сите доживувања од денот без разлика дали сте го поминале заедно или разделени или смислете некој друг ритуал кој ќе ја потикне вашата страст. Можеби добра идеја е да се договорите неколку пати во неделата наизменично да се изненадувате со готвено јадење или целовечерна организација за добар филм.

Кога оваа само ваша љубовна навика ќе ве зближи, почетната страст веќе ќе пристигне на прагот од вашата спалнa.


Оставете коментар

___