Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____совети за врска

Еве зошто жените се мажат за феминизирани мажи

Неодамна направено е едно истражување на тема со какви мажи жените сакаат да се забавуваат, а потоа и да се омажат. Резултатите во најмала рака беа шокантни.

Сега знаеме дека бајките немаат апсолутно никаква врска со стварноста. Знаеме дека животните не зборуваат, дека вештерките не постојат, но по ова истражување сите илузии врзани за бајковитиот живот се срушени.

Иако многумина до недодамна беа убедени дека жените веруваат во среќен крај и се поистоветуваат со убавиците кои го чекаат принцот на белиот коњ да дојде за да ги сака, штити и да прави секогаш да се чувствуваат сигурни, студиите покажуваат дека реалноста е многу поинаква.

Всушност, жените не бараат силни алфа мажи, кои се појаки од нив во секоја смисла на зборот, туку се повеќе се вртат околу феминизираните мажи, и тоа дури 76% од девојките.

Студијата покажува дека жената повеќе нема потреба од маж кој ќе ја штити, напротив нејзе и е потебен “слабак”. Потребата за мачо фраер ја само кај 26% од жените.

 

Прочитај

Four Seasons

Постојат некои места на нашата планета, кои едноставно содржат повеќе маѓија од останатите. Еден од нив сигурно е Маракеш… Можност да уживате во мир...

Cotton Club

Постојат само два момента кога времето речиси ќе застане – кога сте во карантин и кога секој ден ви изгледа речиси ист, а потоа...

Fine Living

Rimor X јахтата е дизајнирана да ве однесе од едниот до другиот крај на земјата, а нејзиниот ентериер не потсетува на луксузна хај-тек палата,...

Route 66

Бугати Тип 57 и неговите подоцнежни варијанти се моментално најпосакуваните автомобили на светот, барем кога станува збор за вредноста , додека меѓу нив особено...