Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____совети за врска

Еве како гласи формулата за љубов!

Иако е математиката веројатно најлошата работа кога е во прашање љубовта, истражувањето во кои учествувале 2.000 луѓе во врска со тоа зашто врските траат толку колку што траат, дојдено е до изедначување кое ни ја дава формулата за љубов.
Научниците дошле до оваа формула :
+ .5Y – .2P + .9Hm + .3Mf + J – .3G – .5(Sm – Sf)2 + I + 1.5C
А еве го и значењето на формулата :
L – предвидена должина на година од врска
Y – број на години на кое личностите се познавале пред да стане врската сериозна.
P – број на партнери кои двајцата имале, вкупно
Hm – важност на која машкиот партнер ја и предава искреност во врската
Mf – важност на која женскиот партнер придава финанссии во врската
Ј – важност која двајцата партнери даваат хумор, бкупно
G – важност кој двајцата партнери даваат на изглед, вкупно
Sm и Sf – важност на машкото и женското даваат за сексот
I – важност на имање добри родители на партнерот, вкупно
С – важност за имање на деца во врската, вкупно
Секоја од овие варијабли се рангираат од 1 до 5 – од не е важно до многу е важно.
Доколку се двајцата потполно умерени во се и даваат просечна оцена 3, тогаш врската ќе трае 22.1 година.

Прочитај

Совети за Фитнес

Кога ќе чуете дека две 10-минутни сесии со скокање на јаже согоруваат 200 калории веројатно веднаш ќе скокнете од радост! Скокањето на јаже согорува...