Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____совети за врска

10 знаци дека тој има страв од врзување

Во моментот кога Џорџ Клуни конечно се збогува од својот 25 годишен стаж на неженет, мора да се запрашаме, зошто му било потребно толку време?

Истото прашање ја мачело докторката Д.Х. Баркли, автор на книгата George Clooney: From Bachelor to betrothed. Таа го истражувала љубовниот живот на актерот пробувајки да објасни зошто му требало толку многу време да се скраси, но пред се со цел да утврди како поврзувањето функционира, односно не функционира.

Мажот во стравот од врзување избегнува емотивна блискост и се плаши од зависност кон партнерката. Баркли ги споделила советите како да ги запазиме овие момци – пред да изгубиме драгоцено време, дека повеќето шанси не се баш како Клуни, ама и нема никогаш да се опамети.

Неговите врски не траат – Постојат бројни изговори зашто до сега не се скрасил. Од притисокот кој го наметнува неговата работа, не успеал да ја запознае онаа правата.

Заведување – Неуморен е во пробувањата да ве освои. Иако вниманието ви ласка, ова може да биде знак за предупредување.

Лесно го губи интересот – Кога еднаш ќе ве освои, интересирањето му опаѓа. Тој го сака тој магичен почеток на врска, кога нема никакви компликации, но за брзо време му здосадува. Него не го фасцинираат успони и паѓања кои ги носи посветената врска.

Топло-ладно – Тој ви покажува интензивна љубов и наклонетост, но во исто време не се јавува ниту пак пишува пораки, и тоа е од изговор поради неговата работа и патувањата.

Нереални очекувања – Кога неговата партнерка не ги исполни сите негови очекувања, мажот од стравот од врска станува разочаран и опседнат со фокусирање на негативни особини на партнерката.

Сака слобода – Он најверојатно интимноста ја смета како замка. Тоа е причина зашто најчесто и излегува со луѓе за кои не мора да биде потполно врзан (како на пример за девојка која живее во друг град).

Гледа други девојки – Неговиот поглед цело време лета према други убави девојки, дури и додека сте на состанок. Тој има потреба цело време да се чувствува како самец.

Се повлекува од сериозни разговори – Тој константно тврди дека долгите врски не му одат дека не е добар дечко. Неговата цел е од страв од неуспех да искористи како изговор за бегање.

Вас ве обвинува за се – Кога ќе го накривите за мала посветеност тој ќе ве накриви вас, оптужувајки дека премногу барате.

Следниот пат кога ќе ве поканат на состанок, бидете паметни! Сте заслужиле некој на кој ќе му бидете на прво место.

Прочитај

Fool Moon

Во соработка со дизјнерот Џастин Чампагном, брендот Landscape Forms је претстави единствената и иновативна колекција на расвета – Motiv… Ова серија навистина ги поместува...

Green Tea

Како почит кон наследството на познатата куќа за вино, уметност и естетика, ова ново издание доби вистински модерен дизајн… Со цел да се обележи...

Four Seasons

Кога станува збор за вашето ментално и физичко здравје, мораме да признаеме дека не постои ништо поважно од тоа… Емотивно побогати и физички подмладени...

Fine Living

Доколку целата приказна околу корона вирусот ви се досади, зедно со мерките за социјална дистанца и едвај чекате да лутате по шума, имаме една...