• Сподели на:

Ода Сарторијална уметност

___

Ви го претставуваме уникатниот часовник кој оддава почит на уметнички кроеви…

Vacheron Constanint Metiers d’Art Elegance Sartoriale внимателно внимателно чекори кон линијта која јадели техничката експертиза и стилот. Нивниот нов часовник е инспириран од фините елементи на машката облека, кој е обвиткан со материјали и богати елегантни нијанси. Бројчаникот на овој часовник нам ни претставува автоматска референца на уметнички кроеви со помош на имитација на вистински материјали.

Тој е обвиткан со прозирен Grand Feu емаил, претставувајќи ни нам нијанси на бои на машки одела богати со елегантни нијанси. Бројчаникот содржи саат и минута, а обложен е со mother-of-pearl детали. Часовниците од оваа серија користат механизам Caliber 1400 , кои рачно се навива. Се состои од 98 компоненти и има резервна енергија од 40 часа.

Линијата Metiers d’Art Elegance Sartoriale се сосоти од 5 различни стилови, а секој од нив има уникиатен дизајн. Секој од нив претставува рефлексија на уметнички кроеви и часовничари во исто време.


Оставете коментар

___