• Сподели на:

Современите конфекциски броеви се бесмислени (видео)

___

Дали сте дел од оние жени кои секогаш се мачат со конфекцискиот број во различни продавници? Тоа не треба да ви биде причина за грижа…

sovremenite-konfekciski-broevi-se-besmisleni-01.jpg

Дали сте знаеле дека Мерилин Монро носела конфекциски број 42? Во `50-те години тоа се сметало за разумна величина за манекенките.

А, според тоа, не се сомневаме, дека денес Мерилин Монро би се дефинирала како плус сајз модел, а можеби и би добила совети за коригирање на исхраната.

Денес, идеалниот конфекциски број за дамите е 38.

Но, тоа не е крај на маките, бидејќи броевите се разликуваат од продавница до продавница и од бренд до бренд, па ако во некоја модна куќа успеете да се вовлечете во 38, во друга, може да имате потреба да облечете 42.

Дион Ли решила да испроба како ѝ стојат различни фармерки од различни брендови.

Нејзината величина е 34, но во секоја продавница морала да одбере различен конфекциски број

Затоа, ако следен пат не можете да се вовлечете во својот конфекциски број, не се грижете.

Не е до вас, до производителите е:


Оставете коментар

___