• Сподели на:

Направете го овој тест и откријте која боја најмногу ви прилега

___

Ова е краток и интересен тест во кој оснавата ја имаат боите. Освен што ќе дознаете кои боли највеќе и парираат на вашата личност откако ќе ги видете резултатите вратете се напред и видете секоја боја какво значење има и одприлика пронајдете ги вашите водечки одобини на личноста. Уживајте!

Одговорете на 5те прашања и дознајте која боја одговара на вашиот карактер.

Традиционално толкување на значењето на боите.

Црвената претставува љубов, страст, радост и бунт. Сината боја означува вистина, верност и племенитост. Зелената боја претставува мир, надеж и бесмртност. Жолтата боја означува интелект, енергија и спонтаност. Виолетовата претставува маѓија, трпение и уметност. Портокалевата боја симболизира плодност, сјај и богатство. Розевата означува срамежливост и нежност. Белата симболизира чисто, мир и невиност, додека црната така, таинственост и традиционалнст. Кафеавата означува меланхолија и приземност, сивата означува неутралност и гламур, додека златната претставува привлечност.

1.Каква е вашата природна боја на косата

а) светло плава

б)потемно плава или чоколадно кафеава

в)црвекаста или костенлива

г) темно кафеава или црна

2. Кои зборови највеќе ве опишуваат?

а)отворен/а и комуникативн/а

б)резервиран/а, обзирен/а

в)аналитичен/а, приземен/а, бунтовен/а

г)директен/а, креативен/а, одлучен/а

3.Каква е вашата куќа од соништата?

а)едноставна куќа без многу мебел и голема кујна

б)елегантно уредена со беспрекорен декор

в)удобна, со многу перници и ориентален стил

г)модерно уредена во близина на центарот

4.Кој скапоцен камен највеќе го сакате?

а)аквамарин и смарагд

б)аметист и бисери

в)јантар и топаз

г)дијаманти и рубини

5.Како ви звучи гласот кога зборувате со другите?

а) пријателски со смеа

б)меко но јасно

в)забрзано со заплеткување

д)гласно и директно

Резултати

Највеќе одговори под а , Вие сте пролетен тип и највеќе ви одговараат свежи бои кои ги има во природата на пролет. Такви бои се зелена, портокалева, жолта, кајсија, нежни пастелни бои. Можеби и некоја од овие бои ви е омилена.

Највеќе одговори под б, Вие сте летен тип, а ви одговараат пригушени и ладни бои како што се нежно розева, светло сина, крем боја.

Највеќе одговори под в, Вие сте есенски тип. Ви одговараат топли бои кои имаат јак изглед како што се корално црвена,  темно портокалева, интензивно жолта, маслинесто зелена. Тие бои можно е и највеќе да преовладуваат во вашиот плакар.

Највеќе одговори под г, Вие сте зимски тип , а би заблескале во комбинација на основните бои со контраст како што се сино-сива, мастило боја, црна , пурпурна, бела, сиво-бела, крем-бела.


Оставете коментар

___