• Сподели на:

Мали трикови со кои хулахопките ќе ви траат подолго

___

Колку пати досега ви се случило да решите да облечете хулахопки, но во самиот процес на облекување многу лесно да ги искинете? Постојат неколку мали правила кои треба да ги примените, за никогаш повеќе да не се кинат за време на облекувањето.

Еве што точно треба да направите:

1. Проверете на кутијата дали хулахопките се вашиот број, по табелата за висина и тежина.

2. Погледнете дали имаат предна и задна страна, бидејќи некои имаат, а некои не.

3. Пред облекување нанесете лосион за тело на рацете, нозете и стапалата.

4. Извадете го накитот или часовникот од рацете, за да нема на што да се закачат хулахопките.

5. Навртете ги хулахопките од горниот дел кон прстите за полесно да ги облечете ногавица по ногавица.

6. Не брзајте, полека навлекувајте ги од доле кон горе за да не пукнат.

7. Со раце поминете ја целата површина на вашите нозе за да проверите некаде да не имате набори.

8. Пред да ги облечете чевлите, проверете дали рабовите се мазни.


Оставете коментар

___