Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Cotton Club

Дали корона вирусот засекогаш ќе ги промени модните ревии?

Корона висрусот веќе на многу начини, го промени светот. Многу важни културни, спортски и модни настани се одложени поради новонастанатата ситуација, за некое подобро време, за следната година или ќе бидат одржани во некој друг облик – а тоа најчесто е онлајн. Бидејќи Paris Fashion Week  за мажи, како и неделата на висока мода, се откажани, мораме да се запрашаме: која е иднината на модните ревии?

Откако пандемијата на корона вирусот предизвика одложување на Олимписките игри за следната година, неизбежно е да се запрашаме на кој начин оваа ситуација ќе ги промени модните ревии најавени за јуни и јули оваа година. Управниот одбор на овие модни случувања овјави дека подготовките на Paris Fashion Week за машка облека кој беше закажан за 23-28 јуни, како и Paris Haute Couture Fashion Week , најавен за 5-9 јули, за сега се стопирани. Во моментов се размислува на друга алтернатива, со оглед на тоа дека на сите им е во интерес да се одржат могните ревии. Меѓутоа се поставува прашањето на кој начин?

Модната недела можеме да ја поделиме во 4 групи: брендови, призводство, купувачи и медиуми. Најпрво, како да функционираат првите три сектори во моменталните услови? Како еден од најмоќните светски брендови, Giorgio Armani беше првиот дизајнер кој ја разгледуваше својата модна ревија , бидејќи сите предупредувања околу пандемијата сериозно започнаа на крајот од Milano Fashion Week во февруари. Многу одговорно, ги замоли гостите наместо со присуство, да го погледнат преносот на ревијата во живо на интернет. Ако модната индустрија е принудена да смислува нови решенија, овој формат на Armani веројатно е најприфатлив, како и идејата на елегантно смислени модни филмови кои ќе ги прикажуваат колекциите на дизајнерите.

Прочитај

Fool Moon

Во соработка со дизјнерот Џастин Чампагном, брендот Landscape Forms је претстави единствената и иновативна колекција на расвета – Motiv… Ова серија навистина ги поместува...

Green Tea

Како почит кон наследството на познатата куќа за вино, уметност и естетика, ова ново издание доби вистински модерен дизајн… Со цел да се обележи...

Four Seasons

Кога станува збор за вашето ментално и физичко здравје, мораме да признаеме дека не постои ништо поважно од тоа… Емотивно побогати и физички подмладени...

Fine Living

Доколку целата приказна околу корона вирусот ви се досади, зедно со мерките за социјална дистанца и едвај чекате да лутате по шума, имаме една...