• Сподели на:

Зошто градите почнуваат да виснуваат?

___

“Ако не сакате вашите гради да стигнат до колената додека наполните 30, секогаш носете градник, дури и кога спиете.” – вели Хали Бери, ама нејзината изјава е погрешна. Ја барате вистината?

Вашите гради почнуваат да виснуваат затоа што стареете

Вистина. Тоа е затоа што лигаментите се развлекуваат, ткивото кое ги поврзува. Како секое ткиво во вашиот организмот, тие се составени од колаген и еластин. За време на менопаузата, тоа ткиво се менува со масти.hich over time can break down connective tissue. So sports bras do help in that department.

Носењето градник може да го спречи паѓањето на градите

Погрешно. Наспроти мислењето на Хали Бери, ништо не може да ги спречи градите да се движат накај југ. Градникот ќе ги држи вашите гради и ќе им ја даде формата која ја сакате, но не може да делува повеќе од тоа. Не може да делува на годините и на гравитацијата. Но, спортските градници можат да помогнат затоа што за време на трчање градите се движат горе- долу, па со тек на време може да се оштети ткивото во градите.

Правилните вежби ќе ги одржуваат вашите гради

Сите пуш-ап градници на светот не можат да помогнат, затоа што градите се направени од масти, а не мускули. Технички, не постои ништо што може да ги стегне и тонира. Но, вежбите за гради може да ги зацврсти лигаментите.

Заради доењето градите почнуваат да висат

Погрешно. Едно истражување во 2008 година вели дека доењето не е ризичен фактор за градите. А, кој е? Самата бременост, качувањето на килограмите за време на бременоста. Се што можете да направите е да внимавате на исхраната за време на бременоста.

Пушењето делува на изгледот на градите

Вистина. Пушењето е ризичен фактор, според истражувањето во 2008 година. Исто така лошата исхрана и лошиот начин на живот, УВ зраците можат да го променат изгледот на градите.


Оставете коментар

___