Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____лајфстајл features

Знаете ли дека правиот парфем ја прави жената поубава?

Не можете да замислете да излезете во град додека не ставите некој парфем? Ништо чудно, кажуваат научниците кои во новото истражување открија дека парфемот може да ве направи поубави, а пријатниот мирис, според резултатите од истражувањето, жените ги прави попривлечни.

Жените стануваат попривлечни доколку е присутен пријатен мирис, наведуваат научниците во новото истражување и тврдат дека мирисот може да не направи поатрактивни, како и да го промени начинот на кој се гледаме меѓусебе. Ефектот на пријатниот мирис и парфем влијае лицето кое убаво мирис да го гледаме како попривлечно.

Парфемите и миризливите производи со векови се користеле како начин за подобрување на целокупниот изглед, а истражувањата покажуваат дека перцепцијата за колку едно лице е попривлечно може да влијаат пријатните и непријатните мириси. Меѓутоа, се до сега не е познато дали мирисите влијаат на вистинската визуелна перцепција или пак на начинот на кој лицата емотивно ги оценуваме.

Кога е присутен пријатниот мирис ние сме склони повозрасните лица да ги оценуваме како млади, па границата за годините станува лабилна.

Прочитај

Fool Moon

Tesla е име кое инспирира многумина… Нивниот славен Cybertruck речиси се најде во улога на муза за модифицираната верзија на iPhsone кој е потпишан...

Fine Living

Принцевите живеат во палати и тоа е општо позната работа… Сепак, земјата и воздухот во нивниот случај можат да се поистоветат, бидејќи принцевите успеваат...

Cotton Club

Поврзувајќи се повторно за својата втора соработка, Bamford Watch Department и Badgerworks, повторно одбраа TAG Heuer Carrera модел како свое платно… Овој пат, се...

Route 66

Нема зборови кои можат да ја опишат убавината на оваа добро позната британска икона произведена во 1966 година. Реставрацијата е внимателно изведена од страна...