• Сподели на:

Велосипед кој не може да се украде?!

___

Не само што возењето со велосипед низ град е опасно бидејќи може да бидете прегазени на секој агол, туку исто така ризикувате и некој да ви го украде велисипедот кога го паркирате.

Тројца чилеански студенти направиле велосипед за кој тврдат дека е невозможно да се украде. Името на проектот е ”Yerka”, а уникатноста на овој дизајн е што има сопствен систме за заклучување. Имено, рамката на велосипедот служи и како катанецTrojica. Доволно е само да се одврти седиштето, да се постави до бандера или до дрво и повторно да заврти.

Еве како тоа изгледа:

The Unstealable Bike by Yerka Project Prototype Teaser


Оставете коментар

___