• Сподели на:

Што треба да направите за да имате убав сон?

___

Спиењето без исклучок е една од работите пред која сите се немоќни. Од тие причини за послесно да заспиете ви препорачуваме две работи.

Верувајте покрај тоа што лесно ќе спиете другиот ден ќе бидете свежи и подготвени да ги завршите навремено работните обврски.

При легнувањето во кревет исклучете ги светлата, доколку спиете покрај компјутерот или телевизорот потрудетесе се сите индикатрори за светло да бидат изгасени бидејќи и најмала светлина може да ви биде пречка за добра сон.

Доколку ви смета пак некој непријатен звук обидете се да го игнорирате, но никогаш немојте ни да сте помислиле да го земете вашето mp3 и да го ставите на уши. Причината е многу едноставна има многу луѓе кој го практикуваат овој начин на спиење но никогаш не знаете која е наредната песна на листата.

Можеби следи некоја брза песна која ќе ве натера да заборавите на сонот а да се посветите на “играњето” а тоа ќе има негативни последици, останавте цела ноќ не наспиени.


Оставете коментар

___