• Сподели на:

Проверете колку џоинти треба да испушите за да умрете од предозирање

___

Потребно е да испушите 750 кг. во 15 минути! Можете ли?!

Документ од 1988 година, кој го потпишал легендарниот судија ФрансисЈанг, со лабораториски експеримент, открил колкава доза на канабис е потребна за предозирање.

Легендарниот судија за заедницата на канабис, ФрансисЈанг, е најпознат по реченицата од судењето „ Природната марихуана е една од најсигурните терапевтски активни супстанци познати на човекот“ во судењето направил анализа на билката и така дознал дека поединец треба да испуши 20 до 40 илјади пати повеќе супстанца одошто содржи еден џоинт – што во превод значи: 750 килограми во 15 минути.

Освен тоа, во архивата на DEA можеме да најдеме и податоци како канабисот секојдневно се консумира од страна на повеќе од стотина милиони луѓе, а особено значајно е да се подвлече дека никој досега не умрел од консумација на канабис. Тешко е, кога ќе се земе се во предвид, да се утврди зошто билката е воопшто забранета, освен ако во позадина не стои некој интерес.

Еве, ова е еден од доказите дека марихуаната не е штетна толку колку што сакаат да ни ја прикажат. Од марихуаната никогаш никој нема умрено и тоа е факт. Од друга страна, таа билка ни помага во оздравување од тешки болести, билка која лечи рак, ублажува болки и едноставно ги отстранува малигните заболувања. Оваа билка е навистина неверојатна, освен тоа што оздравува од се возможно и невозможно, оваа билка се може да се користи во сите други индустрии на светот како евтин и доверлив материјал. Градежната индустрија, хартиената, автомобилската, фармацевтската, текстилната, сите тие индустрии можат да профитираат од легализацијата на канабисот.

По легализацијата која започна во неколку држави во САД, канабисот во април ќе го легализира во целост Уругвај. Но, се појави веста дека за легализацијата во Уругвај, а и во државите во САД, е заслужна една голема корпорација Мосанто, која наводно потпишала договор со Уругвај каде ќе се сади нивното ГМО семе за марихуана. Навистина страшно. Вистина е дека Мосанто веќе долги години работи на ГМО семе за марихуана, но изгледа дека сите легализации во светот се одвиваат под нивна палка, што сепак не е добра вест. ГМО марихуаната сигурно нема да лечи рак и други болести, напротив, таа ќе ги предизвикува, што е апсолутна манипулација со луѓето, но е во склад со фармацевтската индустрија која никако не сака здрав канабис во општеството бидејќи така тие нема да ги вртат нивните милијарди на сметка на болестите кои тие ги предизвикуваат.

Секако дека зад секоја добра вест стои „НО“. Во овој случај тоа е „ НО ГМО“, затоа бидете навистина внимателни ако дојде до легализација бидејќи овој план на Мосанто и државите кои се одлучуваат на легализација е навистина опасен по нашето здравје. ГМО канабисот не треба да се легализира туку треба да се укине и забрани, како и сте останати генетски модифицирани семки.


Оставете коментар

___