Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____лајфстајл features

Просечната возраст за брак сега е 30 години

Просечната возраст на луѓето кои склучуваат брак сега е највисока и е 30 години, покажуваат истражувањата. Многу млади девојки уште од детството фантазираат за денот кога ќе го облечат белиот фустан и ќе стават блескав дијамантски прстен на раката.

Но бројките покажуваат дека се повеќе жени го одложуваат бракот, дури и во некои случаеви и се откажуваат од него. Просечната возраст на која дамите тргнуваат кон олтарот е 30 години и продолжува да расте.

Во меѓувреме, бројот на свадби е најнизок во последниот век, покажуваат истражувањата. Според статистичките податоци неколку причини го одложуваат бракот, меѓу нив се и кога жената ја одложува свадбата за најнапред да има успешна кариера, потоа штедењето пари, а трети пак го чекаат идеалниот партнер.

Во Велика Британија во 2008 година брак склучиле вкупно 232.900 парови. Сексот, заедничкиот соживот и децата се трите главни причини за заеднички живот.

“Жените во моментов се наоѓаат во продавница, полна со можности – образование, кариера или патување. За младите девојки пронаоѓањето на сопруг не е веќе приоритет“, велат експертите.

 

 

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Green Tea

Антуриумот е познат и како цвет фламинго затоа што неговиот изглед наликува на оваа птица, а се нарекува и пламенче поради честата огнена боја...

Cotton Club

Приказна што ќе ве натера да се тресете, а во исто време да покажете колку можеме да сакаме некого – и кога е тоа...

Cotton Club

Причината за тоа не е само тоа што таа е кралица која лесно се препознава на границата, ако не поради свитата што ја придружува,...

Fool Moon

Нова студија за можностите за наоѓање вонземски живот проценува дека би можеле да споделиме галаксија со повеќе од 30 интелигентни вонземски цивилизации! Едно од...