• Сподели на:

Полoвина живот прикажан во две минути: Се фотографирал секое утро од 1987 година. (Видео)

___

-- Уметниците треба да бидат опсесивни за да ја завршат работата што ја намислиле. Нешто одвнатре мора да ги поведе, а тоа е она што ги води кон следниот чекор. Ова е коментар на оваа опсесија и опсесивна работа -- вели уметникот Карл Bejden.

Карл Bejden од Бостон (САД) почнал да го фотографира своето лице на 23 февруари 1987 година , и од тогаш го прави тоа секое утро. Сега, по 61 година, има 9534 фотографии, од кои околу 2500 ги искористил за да направи две минутен клип , мини филм посветен на процесот на стареење.

Во текот на 25 години, колку што траел овој невообичаен проект , Bejden , како што тврди, фотографирањето го пропуштил само еднаш, кога брзал да стигне на часовите по фотографија кој ги држел.

Идејата за проектот му дошла кога бил студент во 1975 година, а на дело почнал да ја имплементира кога имал 34 година, а планира да продолжи со проектот до крајот на животот.

https://youtube.com/devicesupport

-- Уметниците треба да бидат опсесивни за да ја завршат работата што ја намислиле. Нешто одвнатре мора да ги поведе, а тоа е она што ги води кон следниот чекор. Ова е коментар на оваа опсесија и опсесивна работа -- вели тој.


Оставете коментар

___