• Сподели на:

Машина која ја претвора водата во вино!

___

Добра вест за љубителите на вино – сега можете сами, дома, да направите вино и тоа за само три дена!

“Чудесната машина” го оправдува своето име, бидејќи со помош на апликација за мобилен телефон, малку грозје и вода, за само три дена прави вино по ваш вкус.

Овој апарат, кој дури не ни завзема многу место во кујната, го патентирале сомелиерот Кевин Бојер и сопственикот на една винарија во Калифорнија, Филип Џејмс. Велат дека ќе чини околу 500 долари.

Како тој кујнски апарат работи: прво треба да ја превземете апликацијата, потоа да одберете какво вино сакате за да знаете кој концентрат на грозје ви треба. Откако ќе набавите се што апликацијата ќе ви “каже”, состојките ги ставате во апаратот и следните три дена следите, исто така преку апликацијата, како се одвива процесот на ферментација.

Личен печат на виното му давате со тоа што ќе одберете ароми по ваш вкус.

)

Оставете коментар

___