• Сподели на:

Како изгледа совршената љубовница

___

Освен изборот на долгогодишна партнерка, исто толку е важно и каков ќе биде профилот на љубовниците со кои мажите најчесто ги изневеруваат своите сопруги.

Според едно истражување спроведено на Универзитетот Стерлинг во Велика Британија, мажите ги изневеруваат своите жени со дами кои изгледаат секси, заводливо и женствено. Ова во превод би значело дека тие сакаат полни образи, тенок струк и облини, бидејќи сето тоа ги асоцира на виталност, здравје и младост.

Магнетската привлечност, која е присутна помеѓу жените со специфични црти на лицето и мажите кои изневеруваат, е во голем дел поврзана со нивото на естроген, што во очите на партнерот ја прави жената плодна и примамлива. Очигледно е дека згодните жени имаат поголеми шанси да привлечат и освојат оженети мажи.

Уште една занимлива информација е тоа што некои претходни истражувања имаат покажано дека кога жените изневеруваат, тие избираат мажи со поизразени и мажествени црти на лицето.


Оставете коментар

___