• Сподели на:

Историјата на чевлите: Погледнете го развојот на чевлите низ вековите

___

Отворен е Музејот на чевлите кој го прикажува нивниот развој од 1900 година до денес.

Нема жена која барем еднаш во животот не “изгубила” глава за добар пар на чевли. Дека жените се “луди” по чевли уште од минатото потврдува и ова видео од отворањето на Музејот на чевлите.

Всушност, во музејот во Ротердам на изложбата е прикажана историјата на дизајнот на женски чевли од 1900 година до денес. Изложбата на чевли покажува повеќе од 500 пара чевли, кои биле креирани од страна на реномирани дизајнери како што Andrea Perugiae и Salvatorea Ferragama или меѓународните ѕвезди Manolo Blahnik и Christian Louboutin, како и други современи дизајнери. Изложбата ќе биде отворена до 11 мај.


Оставете коментар

___