• Сподели на:

Инспиративни изреки за поинтересен ден

___

Не чекајте ПЕРФЕКТЕН МОМЕНТ, самите направете го моментот ПЕРФЕКТЕН.

 

Бидете СВОИ, сите останати се зафатени.

 

Моето однесување секогаш ќе зависи од тоа како се однесуваш кон мене.

 

Имагинацијата е единственото оружје против реалноста.

 

Тешките патишта обично водат до најпрекрасни дестинации.

 

Успехот не е финален,

неуспехот не е фатален:

она што се брои е

храброста да се продолжи понатаму.

 

Секој успех започнува со одлуката да се обидеш.

 

Времето и онака ќе помине.

Можете да го поминете креирајќи го животот кој го посакувате

или да го живеете оној кој не ви се допаѓа.

Изборот е на Вас.

 

Наместо да си давате причини зашто НЕМОЖЕТЕ,

Дајте си причини зашто МОЖЕТЕ.

 

Никогаш немојте да се плашите од тоа да се обидете нешто ново, затоа што животот станува досаден кога останувате во границите на она што веќе го знаете.

 

Животот не се состои во чекање бурата да помине, се состои во тоа да научиме да танцуваме и на дожд.


Оставете коментар

___