• Сподели на:

Facebook знае кога ќе се омажите

___

Вашиот биолошки часовник отчукува…

Денеска постојат апликации за сѐ. Новата алатка наречена TIME повлекува податоци од твојот Facebook account за да предвиди кога ќе се омажите. Апликацијата доаѓа до магичната бројка врз основа на вашата возраст како и статусите на вашите facebook пријатели. Теоријата на оваа апликација е дека повеќето од пријателите се на ваша возраст, потоа ја вади средната возраст од сите ваши пријатели и ја одредува годината кога ќе стапите во брак.
Проблемот е во тоа што може да ги излиста вашите пријатели кои ја навеле годината на раѓање и кога официјално објавиле на Facebook дека стапиле во брак, што според TIME е 25% од вкупниот број на профили.
Но не грижете се доколку ви покаже дека ви поминало времето за мажење. Очигледно дека апликацијата не е научна и не ги зема во предвид вашите желби и љубовната историја.


Оставете коментар

___