Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____лајфстајл features

Баланс на боите

Мешајте ги боите како професионалец! Ова ви е корисен водич кој ќе ви покаже како да ги мешате боите.

Магичната палета е прекрасна инспиративна алатка која ќе ве научи како да ги мешате боите кои ги гледате. Овие палети на бои претставуваат прекрасен почеток кога имате потреба од мешање на повеќе бои во просторот со цел да го избегнете моментот на обиди да видите која соп која боја и колку одговара.

За професионалците оваа магична палета претставува само инспиративно збогатување на веќе постоечката плаета на бои кои ги користат.

1

Пробајте го следното: обидете се самостојно да искомбинирате неколку бои. Всушност и не е така едноставно, нели! Кориснен водич може да ви биде и оваа палета во која имате по 5 бои на страна кои влегуваат во перфектна тоналитетна комбинација која ќе ви заштеди многу време.

2

За да направите уште подобар впечаток во комбинацијата потребно ќе ви биде и еден предмет по ваш избор кој ќе го презентирате во контрастната боја на тоналитетниот избор. И секако да видиме кои се спротивните бои. Основни бои за кои имаме познавање се три:  плава, жолта и црвена. Секои две од овие бои помешани ја даваат контрастната боја на третата. На пример, жолтата и плавата помешани ја создаваат зелената која е контрастна на третата основна боја – црвената. И така со останатите две.

3

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

Фотографката Никол Луиз Перкинс од Велика Британија, која моментално работи во средно училиште за деца со посебни потреби, го осмисли проектот Даун Дизни, во...

Cotton Club

Некои се сигурни дека маските кои донекаде штитат од коронавирус се модна изјава, на другите не им е грижа, па затоа ги ставаат најчестите...

Fool Moon

Лавот сака да биде во центарот на вниманието, Овенот сака личен обожавател, а Стрелецот сака авантура и некој што може да го следи неговото...

Fool Moon

Лилјанот е цвет што претставува доблест и чистота во христијанството и со тоа се поврзува со Пресвета Богородица, за што сведочат и делата на...