• Сподели на:

Aвантура за една ноќ: Да или не?

___

За да уживате без грижа на совеста во незаборавен секс и авантура, важно е како од почетокот ќе се поставите во однос на тоа прашање. Неизбежно е да заборавите на чувствата, заљубеноста, пријателството или било што слично, а сосема да ги исклучите очекувањата за денот потоа или подоцна.

Ававнтурата за една вечер е добра можност да го испробате она што никогаш не сте, а секогаш сте сакале. Иако кучни се неколку работи ако се впуштите во ваков однос.

Немојте со вашиот најдобар пријател

Заборавете на чувствата

Задолжително користете контрацепција

Размислете дали е тој чекор неизбежен

Што може да ви донесе овој однос?

Ако сте се одлучиле за однос кој се темели само на сексот со одредена личност, немојде да инсистирате на пријателство, пораки, повицо и слично. Ретки се случаите кога од авантура се развила вистинска врска. затоа сето тоа земете го со резерва и не се надевајте премногу.

Она на што морате да обрнете внимание се последиците. Ризикот од сексуално преносливите болести е многу поголем во овој број случаи.

Истотака, внимавајте овие авантури да не ви станат навика, па да не можете да се препуштите на работи, како што се запознавање на личност со која ќе можете да започнете врска.


Оставете коментар

___