Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____лајфстајл features

Кога се жените најпривлечни за мажите

Привлечноста е пресудна во потенцијалното спојување на две личности. Но што е пресудно за кога станува збор за постоење на привлечност, односно, што може да ја „убие“ привлечноста што мажите ја чувствуваат кон жените?

Истражување на оваа тема и меѓучовечки односи воопшто, покажа кога сме најмалку привлечни за спротивниот пол, што особено е изразено кога станува збор за тоа како мажите ги гледаат жените.

Резултатот е дека најголем фактор е стресот, односно кога сме под стрес најмалку сме привлечни за спротивниот пол. Бидејќи стресот ја менува и перцепцијата, личноста што под стрес почнува да го гледа (потенцијалниот) партнер во негативно светло, што значи привлечноста е намалена и од спротивната страна. Исто така, стресот лошо влијае на сомоувереноста што во голема мера ги намалува шансите за почеток на некаква врска.

Стресот особено влијае на привлечноста на жената во очите на мажите – дури и да станува збор за физички атрактивна жена, доколку е нервозна или под стрес, мажите бегаат подалеку од неа.

 

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...