Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Запечен компир со павлака

Состојки:

1 кг компири

чешне лук

300 г. обична павлака

250 мл. млеко

100 г. рендан тврдо сирење

лажица кисела павлака

сол, бибер

Подготовка:

1. Загрејте ја рерната на 180 степени. Тепсијата истријте ја со излупен и пресечен лук. Компирот иситнете го на тенки кругчиња, па организирајте ги во тепсијата како плочки.

2. Помешајте ги павлаката, млекото, сирењето и киселата павлака, посолете ги и побиберете, па со тоа рамномерно прелејте го компирот, така што целосно ќе биде прекриен. По потреба додадете малку од обичната павлака.

3. Компирот печете го во рерна околу 45 минути, додека не зарумени. Пред крајот испробајте дали е јадењето готово, тоа ќе го проверите така што ќе го прободете компирот. Ако е мек можете да уживате во вкусниот оброк.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

Green Tea

Овој моќен зелен, лиснат зеленчук е полн со витамини и минерали, а е најпознат по високите нивоа на железо, што се неопходни за целиот...

Fine Living

90-тите се вратија во декорот на домот, но сега во помодерна, елегантна верзија. Минимализмот, некогаш ладен и стерилен, сега доаѓа со природни тонови и...

Cotton Club

Во ноќ на голема напнатост на модната писта на „Victoria’s Secret“, Бела Хадид привлече внимание со својот жежок и никогаш подобар изглед. Кога се...

Green Tea

Витаминот Ц е еден од најважните хранливи материи, кој во нашето тело игра клучна улога во одржувањето на доброто здравје. Иако често се препорачува...

Advertisement