ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
* 500 гр. шпагети
* 400 гр. шампињони
* 1/2 кромид
* 1 дл. масло
* 1 лажица брашно
* 1 дл. кисела павлака
* 150 г. кашкавал
* сол, бибер
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Ставете ги шпагетите да се варат според упатството на кесичката. Кромидот исецкајте го ситно, па динстајте го околу 10 минути на масло, а потоа додадете ги исецканите печурки, па сето тоа заедно динстајте го околу 10 минути.
Изматете го брашното со малку вода и додадете ги печурките и лукот, оставете ги на шпорет уште 5 минути и на крајот додадете ја павлаката, солта и биберта. Сето тоа ставете го врз шпагетите. На крајот, посипете го кашкавалот и служете додека е топло.

You must be logged in to post a comment Login