ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
200 грама Шлаг
75 грама Шеќер
30 грама Маргарин
50 грама Кафе
50 грама Брашно
2 Јајца
100 грама чоколадо
ПОДГОТОВКА:
Во сад се мати омекнатиот маргарин и брашното, се додава топлото кафе и се меша на тивок оган до степен на вриење. Се трга од оган, се додаваат една по една двете жолчки и шеќерот. На крајот се додава цврст снег од двете белки.
Масата се излива во тркалеста модла, подмачкана со путер и посипана со брашно. Модлата се става во тенџере во кое има вода и се вари кремот на пареа околу 15 минути. Се трга од оган, се лади и потоа се остава во фрижидер добро да се олади, најмалку 2 часа.
Декорирајте со стопено чоколадо, почекајте да се олади и сервирајте
Уживајте во вкусот!!!

You must be logged in to post a comment Login