Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Похувани ражничи од мелено месо

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

* 300 г мелено месо

* 1 јајце

* 5 лажици презла

* 5 лажици пармезан

* малку сол, црн пипер

* 150 г кашкавал (сечкан на коцки)

* 150 г кулен (сечкан на подебели парчиња)

* малку стар леб (сечкан на коцки)

*  презла, брашно (за похување)

* јајце (за похување)

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Во сад за готвење ставете го меленото месо, додатете јаце, презла, пармезан, сол и црн пипер. Мешајте се додека не се соедини смесата. Од неа формирајте кофтиња. Лепчето, кашкавалот и саламата исечкајте ги приближно исто.

На стапчињата за ражнич набоцкјате ги сите состојки. Започнете со леб, кашкавал, салама, кофте па процедурата повторете ја. Готовите ражници извалкајте ги во јајце и презла помешана со брашно.

Пржете ги на јак оган неколку мунити, па потоа добро исцедете ги на кујнска хартија. Послужете ги со пеле, барен или пржен кромид. Бон апетит.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

Green Tea

Овој моќен зелен, лиснат зеленчук е полн со витамини и минерали, а е најпознат по високите нивоа на железо, што се неопходни за целиот...

Fine Living

90-тите се вратија во декорот на домот, но сега во помодерна, елегантна верзија. Минимализмот, некогаш ладен и стерилен, сега доаѓа со природни тонови и...

Cotton Club

Во ноќ на голема напнатост на модната писта на „Victoria’s Secret“, Бела Хадид привлече внимание со својот жежок и никогаш подобар изглед. Кога се...

Green Tea

Витаминот Ц е еден од најважните хранливи материи, кој во нашето тело игра клучна улога во одржувањето на доброто здравје. Иако често се препорачува...

Advertisement