Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Поховани медалјони

Начин на подготовка:

  • 600гр пилешко бело месо
  • китка магдонос
  • 1 јајце
  • парче бел леб
  • малку млеко
  • сол
  • бибер
  • 50гр путер
  • 200гр шампињони
  • помала главица кромид
  • 200гр гауда

За поховање:

  • брашно
  • јајце
  • пченкарно брашно

Начин на подготовка:

Магдоносот исчистете го, сипете вода и ставете го белото месо да се вари со зеленчукот. Вареното месо изладете го и измелете. Средината на лебот натопете ја во млеко, исцедете и додадете во меленото пилешко. Додадете јајце, омекнат путер, сол и бибер, па смесата добро измесете ја со раце. Шампињоните пропржете ги со лук, а сирењето исечете го на тенки листови. Меленото месо поделете го на четири дела и од секој направете коцкаст облик. Во средината наредете листови сирење, преку него ставете фил од печурки, преклопете и со раце формирајте медалјони. Натопете ги во брашно, потоа во јајца, па во пченкарно брашно. Пржете на загреано масло убаво да поруменат.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

Advertisement