ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
* 6 лути пиперки
* 60 гр. кремсирење
* 120 гр. ситно исецкан колбас по желба
* 6 парчиња сланина
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Загрејте ја рерната на 220 степени.
Пресечете ги пиперките на половина по должина и исчистете ги од семето. Пресечете ја сланината на половинки. Рамномерно распределете го кремсирењето и намачкајте ја внатрешноста на пиперките. Додадете малку сецкан колбас. Потоа замотајте ја пиперката со парче сланина и зацврстете го со чепкалка.
Наредете ги подготвените пиперки на плех, обложен со хартија за печење. Печете ги 30 минути додека да се испечат сланината и колбасот.
Послужете ги топли.

You must be logged in to post a comment Login