Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Пилешки бутови на скара и салса

  • 700 грама пилешки бутови, без коска
  • Крупна сол и црвен пипер, по желба
  • 3 лажичка балскамико
  • 4 главици од лук, истолчени
  • ½ шолја маслиново масло, плус количина за скара
  • 4 средни домати, исецкани ситно
  • ½ краставица, без лупка, исецкана на ситни парчиња
  • 1 мала тиквичка, ситно сецкана
  • ½ зелена пиперка, ситно сецкана
  • ¼ шолја ситно сецкан млад кромид

Чекор 1

Во голема пластична кеса со вакум патент ставете го пилешкото и прелијте со ½ шолја маслиново масло, 1 лажичка балсамико, додајте го лукот и ¾ лажичка мелен црвен пипер. Оставете во фрижидер 2 часа (доколку сте во можност и цела ноќ)

Чекор 2

Во среден сад додадете 3 лажички маслинов масло и 2 лажички балсамико, послоете со сол и црн бибер. Додадете ги патлиџаните, краставицата, тиквичките, зелената пиперка и младиот кромид. Измешајте се и оставете на собна температура да опстои 2 часа.

Чекор 3

Загрејте ја скарата. Премачкајте со масло. Тргнете ги батаците од маринадата и посолете. Прежете на скара оклу 6 до 8 минути од двете страни. Послужете со претходно подготвената салса.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

Green Tea

Овој моќен зелен, лиснат зеленчук е полн со витамини и минерали, а е најпознат по високите нивоа на железо, што се неопходни за целиот...

Fine Living

90-тите се вратија во декорот на домот, но сега во помодерна, елегантна верзија. Минимализмот, некогаш ладен и стерилен, сега доаѓа со природни тонови и...

Cotton Club

Во ноќ на голема напнатост на модната писта на „Victoria’s Secret“, Бела Хадид привлече внимание со својот жежок и никогаш подобар изглед. Кога се...

Green Tea

Витаминот Ц е еден од најважните хранливи материи, кој во нашето тело игра клучна улога во одржувањето на доброто здравје. Иако често се препорачува...

Advertisement