Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Панирани пилешки медаљони

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

* 500гр. пилешко бело месо (исецкано на коцки)

* 2 јајца

* 150гр. презла

* 100гр. пармезан

* сол и бибер

* 100гр. пченкарно брашно

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Исецканите коцкички пилешко тркалајте ги во пченкарно брашно, потоа презла, јајце, па сол и бибер. На крајот тркалајте ги во рендан пармезан. Ставете хартија за печење на една тава и загрејте ја рерната на 200 степени. Наредете ги коцките пилешко и печете ги во рерна половина час или додека не добијат убава златна боја.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

Green Tea

Овој моќен зелен, лиснат зеленчук е полн со витамини и минерали, а е најпознат по високите нивоа на железо, што се неопходни за целиот...

Fine Living

90-тите се вратија во декорот на домот, но сега во помодерна, елегантна верзија. Минимализмот, некогаш ладен и стерилен, сега доаѓа со природни тонови и...

Cotton Club

Во ноќ на голема напнатост на модната писта на „Victoria’s Secret“, Бела Хадид привлече внимание со својот жежок и никогаш подобар изглед. Кога се...

Green Tea

Витаминот Ц е еден од најважните хранливи материи, кој во нашето тело игра клучна улога во одржувањето на доброто здравје. Иако често се препорачува...

Advertisement