Еве како со еден рецепт можете да станете експерт за правење мафини, кои ќе ги примамуваат вашите гости да посегнат барем по уште едно парче:
СОСТОЈКИ:
3 | јајца |
1 шолја | јогурт |
½ шолја | масло |
2 шолји | брашно |
1 | прашок за пециво |
200 гр | сирење |
½ лажичка | сол |
сусам |
ПОДГОТОВКА:
- Потпечете 4-5 лажици сусам на тивок оган и оставете го настрана.
- Во длабок сад ставете ги јајцата и изматете со миксер. Додавајте ги постепено останатите состојки по следниов редослед: јогурт, масло, брашно, пециво, сол. Добро изматете.
- Наведената количина сирење изрендајте ја на крупната страна од рендето во претходно приготвената смеса.
- Наполнете ги формите за мафини со добиената смеса и поросете со сусам.
- Печете на 200°С околу половина час.

You must be logged in to post a comment Login