СОСТОЈКИ:
800 г тиквички
1 средни по големина кромид
2 чешниња лук
2 лажици маслиново масло
800 мл супа со зеленчук
150 мл павлака за готвење
1 лажичка сол
1 лажичка црн пипер
ПОДГОТОВКА:
1.Тиквичките добро измијте ги и исечкајте ги на помали парченца. Излупете го кромидот и поделете го на четвртинки. Излупете го лукчето и пресечете го на половинки.
2.Во поголем сад со малку маслиново масло на тивок оган ставете ги тиквичките, кромидот и лукот малку да се запржата.
3.Потоа исипете ја супата со зеленчук и варете околу 15 минути.
4.Кога тиквичките ќе омекат со рачен блендер изблендирајте за да добиете кремаста смеса.
5.Додате од павлаката за готвење и зачинете со сол и црн пипер. Послужете ја супата топла со декорација со павлака.

You must be logged in to post a comment Login