Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Говедско месо и брокула

Време за подготовка: 35 минути / Порции: 4

  • 3 лажици соја сос
  • 3 лажици јаболков сок
  • 1 лажица јаболков оцет
  • 1 лажица шеќер
  • 3 чешниња лук, мелен
  • црн бибер
  • Говедски бифтек, исечен дијагонално во ленти
  • 1 лажичка масло
  • 1 лажица пченкарно брашно
  • Брокула, исечена и излупена во големина на залак
  • сол

 

ЗАБЕЛЕШКА:

За да се ​подготват полесно парчињата од бифтекот, ставете ги во замрзнувач 20 до 30 минути, завиткани во пластика.

 

ЧЕКОР 1

Во голем плитoк сад, подгответе го миксот од соја сос, сок од јаболко, оцет, шеќер, лук и 1/4 лажичка црн пипер. Додадете го месо. Да се маринираат 15 минути. Оставете резерва од маринадата.

 

ЧЕКОР 2

Загрејте ја тавата на висока температура и додадете 1 лажица масло. Во две серии, се готви месото додека не зарумени, околу 2 минути по серија. Отстранете го месото од тавата. Додадете 1/2 чаша вода, и промешајте со дрвена лажица. Истурете ја водата во маринадата и додадете пченкарно брашно. Промешајте.

 

ЧЕКОР 3

Во истата тава, ставете ја брокулата со лажичка масло на висока температура, 2 минути. Додадете 1 чаша вода и варете ја брокулата, 6-8 минути.

 

ЧЕКОР 4

Промешајте ја маринадата, и ставете ја во тавата и подготвувајте до вриење. Гответе, мешајќи додека не згусне, 30 секунди. Вратете го месото во тавата. Посипете со сол и бибер по желба.

Послужете го веднаш!!!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

Green Tea

Овој моќен зелен, лиснат зеленчук е полн со витамини и минерали, а е најпознат по високите нивоа на железо, што се неопходни за целиот...

Fine Living

90-тите се вратија во декорот на домот, но сега во помодерна, елегантна верзија. Минимализмот, некогаш ладен и стерилен, сега доаѓа со природни тонови и...

Cotton Club

Во ноќ на голема напнатост на модната писта на „Victoria’s Secret“, Бела Хадид привлече внимание со својот жежок и никогаш подобар изглед. Кога се...

Green Tea

Витаминот Ц е еден од најважните хранливи материи, кој во нашето тело игра клучна улога во одржувањето на доброто здравје. Иако често се препорачува...

Advertisement